Türkiye'de çalışma izni , oturma izni Türk vatandaşlığına geçiş hizmeti için sizinleyiz...

Türk vatandaşlığına geçiş izni

Türk vatandaşlığına geçiş izni

Türk vatandaşlığına geçiş izni

Ülkemiz turizm, sanayi, gayrimenkul vs.  alanlarında gelişmiş özelliklere sahip bir konumdadır. Bazı firmalar işçi istihdamını yurt dışından yabancı işçi ile sağlamaktadır. Bu durum yurt dışından gelen insanın ülkemizi, ülkemizdeki yaşam şartlarını tanımasına yardımcı olmaktadır.  Yabancı uyruklu vatandaşların yatırım yapmasıyla birlikte ülkemiz sevilir hale gelmiş yaşam şartlarını da tüm dünyaya da bu sayede tanıtmış olmaktayız. Çoğu yabancı işçiler ise Türk vatandaşlığına geçiş izni almak istemektedir. Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın ülkemizde uzun vadeli yaşamayı düşündüklerinde ve belirli bir süresini Türkiye’de geçirdiklerinde Türk vatandaşlığına geçiş izni doğmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ülkemiz açısından tanınırlık olarak çok iyi bir yere gelmemize etki sağlayacaktır. Oturma izni, çalışma izni bu gibi haklardan rahat bir şekilde faydalanabileceklerdir. Türk vatandaşlığına geçiş hakkı içinde belirli şartlar vardır. Örneğin;

  • Türk Vatandaşlığına geçiş yapmak isteyen kişi 18 yaşını doldurması gerekmektedir.
  • Varsa kendi ulusal kanunlarını yok ise Türk kanunlarını ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır.
  • Türkiye’de oturmak yaşamak isteyen birey davranışlarıyla da teyit etmelidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersin de kesintisiz olarak 5 yıl ikamet etmek zorundadır.
  • Genel sağlık olarak tehlike arz eden bir hastalığı bulunmamalıdır.
  • Türkçeyi yeterince konuşmalıdır.
  • Topluma karşı kötü davranışı bulunmaması gerekir ve düzgün bir ahlak sahibi olmalıdır.
  • Türkiye’de kendisine ve bakmakla yüklüm olduğu kişilerin geçimini sağlayacak meslek ve gelire sahip olmalıdır.
  • Milli güvenlik ve kamu güvenliği için herhangi bir engel hali bulunmamalıdır.

Türkiye’de yaşamak için istenilen belgelerin ispatlanması gerekir. Bunlardan bazıları;

  • Türk vatandaşı ile evlenmek,
  • Türkiye’de yatırım yapmak,
  • Türkiye’de ticari faaliyetlerde bulunmak,
  • Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak
  • Türk vatandaşı bir akrabaya sahip olmak,

Türk vatandaşlığına geçiş izni hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir